Yoğurt…
Geleneksel beslenmemizin temel taşlarından biri olan ve sofralarımızdan eksik etmediğimiz yoğurt B vitaminlerinden oldukça zengin. Aynı zamanda güçlü bir kalsiyum kaynağıdır. Bir su bardağı kadar yoğurtta ortalama 300 mg civarında kalsiyum mevcut. Bu miktar erişkin bir kişinin günlük kalsiyum ihtiyacının neredeyse üçte birini tek başına karşılayabiliyor.
Yoğurtta bulunan kalsiyum kemik sağlığımızı korurken özellikle bel çevresi yağlanmasını azaltıyor ve kilo kontrolüne katkı sağlıyor.
Çocukların diş, kemik gelişimini desteklemede ve yaşlıların kemik kırılganlığı sorunu ile mücadelede yoğurt mükemmel mucizevi bir besindir. Yoğurdun magnezyum, çinko ve potasyumdan da zengin olduğu kesin. İçeriğinde bulunan bu mineraller sayesinde yoğurt; kan basıncını kontrol altına alıyor, kas yapımızı güçlendirerek koruyor.İçeriğinde bulunan probiyotik dost bakteriler tarafından sindirimimizi kolaylaştıran yoğurt bu yararlı bakteriler sayesinde bağışıklık sistemimizide koruyor. Yoğurdun içerisinde bulunan triptofan amino asiti uykuyu düzenliyor.Özellikle uyku sorunu olanlara yatmadan iki saat önce yarım su bardağı kadar yoğurt tavsiye ediliyor.
Yoğurdun bu faydalı özelliklerinden yararlanmak için günlük 2 kase yoğurdu hayatınızdan eksik etmeyiniz.