Tarçının faydaları
Geçmişten günümüze uzanan süreç içerisinde beslenme modelimiz içerisinde yer alan tarçın hem çubuk hem de toz halinde kullanımı ile yaşamımıza sağlık adına pek çok katkıda bulunmaktadır.
Tarçın;
1. Kan şekerini dengeler ve insülin direncine karşı olumlu etkileri mevcuttur.
2. Sağlıklı beslenme programı içerisinde tatlı yeme isteğini baskılar, kilo vermeye destek olur
3. LDL kolesterol dediğimiz kötü huylu kolesterolü ve trigliseriti düşürür.
4. Kan basıncını dengeler, hipertansiyonlu hastalarda olumlu etkisi vardır
5. Tarçın içerdiği özel bileşikler sayesinde kansere karşı koruyucudur
6. Enfeksiyon giderici, iltihaplanmayı önleyici etkileri olduğu bilinmektedir.
7. Bağışıklık sistemini güçlendirici etkilere sahiptir.
8. Sakinleştiricidir, depresyon ve strese karşı koruyucudur.
9. Uykusuzluk sorunu için etkilidir, yatmadan önce ılık süte ilave edilen bir miktar toz tarçın rahat uyumanızı yardımcı olur
10. Sindirim sistemini düzene sokar, gaz şikayeti yaşayanlarda olumlu etkileri mevcuttur.
11. Boğaz ağrılarını giderici, ses kısıklıklarını giderici etkilere sahiptir.
12. Tarçının koklamak bile hafızayı canlandırıcı bir etki yapar.
Tarçının tazeliğini korumak ve içerisinde bulunan özel bileşiklerden faydalanabilmek için karanlık bir alanda, hava almayan bir kapta saklayınız. Çubuk tarçını 6 ay kadar uygun koşullarda saklayarak kullanabilirken, toz tarçın küçük ölçülerde satın alıp 3ay içerisinde hızlıca tüketmelisiniz.
Tarçını yemeklerinize lezzet ve koku vermek amacıyla kullanabilirsiniz. Çubuk tarçını çaylarınızla ve sıcak içeceklerinizle beraber kullanabilirsiniz, toz tarçını yine sıcak içeceklerde, sütte, yoğurta, meyvelerin ve sütlü tatlıların üzerinde, keklerin içerisinde kullanabilirsiniz.