Pekmez ve tahinin bağışıklık sistemi üzerinde ki etkileri
Vücut direncinizin düştüğü mevsim geçişlerinde sofralarınızı tahin ve pekmezle zenginleştirin. Bu mucize ikili bir yandan tatlı krizlerini çözerken, bir yandan da bağışıklık sistemini güçlendiriyor.
Geleneksel lezzetlerin vazgeçilmezi olan tahin ve pekmez, içerdiği kalsiyum, potasyum, demir, B, E C vitaminleri ve barındırdırğı antioksidanlar sayesinde tam bir enerji ve sağlık deposu .
Başta üzüm olmak üzere pek çok meyveden yapılan pekmezle, susamdan elde edilen tahin ayrı ayrı çok değerli iki besin. Karışımları ise, kış aylarına ve ülkemize özgü, muhteşem bir lezzet.
Tahinin hücreleri yenileme ve ruh halini düzenleme gibi pek çok faydası var. Pekmezin ise enerji açığını kapatmak, kemik gelişimi ve kan yapmak gibi sağlık açısından pek çok önemli görevi bulunuyor.Bu süper ikili, besinlerin midede uzun süre kalmasına yardımcı olarak acıkma hissini de geciktiriyor.
Soğuk havada vücut direncini artırmak için protein, vitamin, mineral ve antioksidanlar açısından zengin pekmez-tahin karışımını bol tüketmekte fayda var.