Kuru Baklagiller
Kuru baklagiller posadan ve proteinden oldukça zengindir. Kalp rahatsızlıkları, diyabet, obezite ve kanserle savaşırlar. Çok yavaş hazmedilirler ve bu nedenle kan şekerinde iniş çıkış yaşamak istemeyenler için ideal besinlerdir. Kolesterolü düşürürler.En çok tükettiğimiz kuru baklagiller;fasulye, nohut, barbunya, ve mercimektir.
Kuru Fasulye – Barbunya – Nohut
Kuru Fasulye, barbunya ve nohut da kalp sağlığı açısından önemli faydaları olan folik asit mevcuttur. Fasulyede aynı zaman da magnezyum, demir, çinko, potasyum, ve özellikle kırmızı barbunyada önemli bir enzim artıran mineral olan molibden vardır.Nohut posası en yüksek bakliyatlardan biridir. Nohut gibi bakliyatlardan haftada 2-3 kez tüketmek kroner kalp rahatsızlığı riskini azaltabilir.
Mercimek
Mercimekler gökkuşağının tüm renkalrine hakimdir. Sarıdan kırmızıya turuncuya ve yeşile kadar değişen en on çeşit mercimek türü vardır. Mercimeği fasulyeden ayıran en önemli özellik sülfür içermeyişidir. Bu durum mercimeğin bağırsakta gaza neden olmasını engeller.. Bir kase mercimekte oldukça iyi sayılabilecek miktarda protein mevcuttur. Mercimek aynı zamanda muhteşem bir folat kaynağıdır ayrıca Mercimek günlük faliyetlerimizi sürdürmek için gerekli z olan demir ve manganezide içermektedir..