Çay
Değişik tat ve aroması ile SİYAH çay hayatımızın olmazsa olmazları arasındadır.
Siyah Çay; içerisinde barındırdığı antioksidan etkisi ile enfeksiyonlara karşı vücut direncinin artmasını, kalp-damar hastalıklarında damar duvarının korunmasını sağlamakla beraber yapılan son çalışmalarda çayın bazı kanser türlerine karşı koruyucu etkilere sahip etken maddeleri de içerdiği ortaya çıkmıştır. Günlük beslenmemiz içerisinde belirli miktarlarda(3-4 fincan) bulunan çay sağlığımızı korumada bize yarar sağlayacaktır.
Besinlerle tüketilen çay bir miktar demir emilimini olumsuz etkileyebilmektedir. Özellikle risk grubunda olan çocuklar, gebeler, emzikliler,demir eksikliği olan bireyler ve yaşlılar kahvaltıda siyah çay yerine bitki çayları, süt, taze sıkılmış meyve suları veya suyu tercih edebilirler.
Risk grubunda olmayan bireyler ise sabah kahvaltısında mis gibi demlenmiş siyah çayı çok koyu olmamak koşuluyla zevkle yudumlayabilir.