Portakal…
Havalar soğudukça vücut direnci düşen kişilerde gribal enfeksiyon riski de artmaktadır. Bu dönemlerde bağışıklık sistemini koruyucu ve toparlayıcı olan portakalı tüketmekte fayda vardır. Portakal; içeriğinde C vitamini , B ve E vitaminleri, fosfor, magnezyum , potasyum , Bakır, manganez , çinko, ve demir minerali barındıran mucizevi bir meyvedir.
Portakal’ın faydaları;
1. Bağışıklık sistemini kuvvetlendirir. Nezle ve grip gibi soğuk algınlığına karşı faydalıdır .
2. Ağız ve diş sağlığı içinde portakal iyi bir gıdadır. Düzenli tüketilen portakal diş eti hastalıklarına ve diş çürümelerine karşı ağzınızı korur.
3. Gebelik düşünenler içinde portakal özel bir meyvedir. İçeriğindeki folik asit anne adayının ihtiyacı olan destek vitaminlerden olup bebeğin gelişimi için önem taşır…
4. İçerdiği lif nedeni ile Kalp , damar hastalıklarına ve kansere karşı da koruyucudur.Damarları güçlendirir. Portakal, içerdiği potasyumdan ötürü yüksek kan basıncını aşağı çekmeye yardımcı olur ve tansiyonu dengeler.
5. Portakal Karaciğerin düzgün çalışmasını sağlar.Vücudu zararlı maddelerden temizler.
6. İçerdiği demir ve C vitamini nedeni ile Kansızlık durumunun çözümünde kullanılmaktadır.
7. Sindirimi kolaylaştırır.Kabızlığı giderir.
8. İçerdiği C vitamini nedeni ile Cilt kırışıklıklarını önleyicidir, cildin taze ve pürüzsüz görünmesi sağlar.
Günlük olarak tüketilecek 1 orta boy portakal yukarda belirtiğimiz güzel özelliklerinden faydalanmanızı sağlayacaktır.