Mucize İçecek KEFİR
Kefir fermantasyonla oluşturulmuş bir süt içeceğidir ve anne sütünden sonra en değerli probiyotik gıdadır. Kefir adı, kef’ten türetilmiş olup, Türkçe mutluluk verici tat olarak tanımlanmıştır.
Kefir; Kalsiyum, fosfor, flor, selenyum gibi mineralleri ve B grubu vitaminleri içerir. Protein içermesi ve glisemik indeksinin düşük olmasından dolayı şeker hastalarının da güvenle tüketebileceği bir içecektir.
Kefiri nasıl tüketelim ?
Pek çok hastalığa karşı koruyucu özelliği olan kefiri günde bir bardak rahatlıkla içebilirsiniz. Evde mayasından hazırlayabileceğiniz gibi marketlerde satılan sade türlerini de tercih edebilirsiniz. Ekşimsi tadı rahatsız ediyorsa sevdiğiniz bir meyve veya 1 çay kaşığı kadar vanilya ile blenderize ederek rahatlıkla tüketebilirisiniz.
İşte kefirin yararları
1. Sindirim sistemini güçlendirir.
Kefir bağırsaklardaki zararlı bakterileri etkisiz hale getirerek, onların yerine yararlı bağırsak dostu bakterilerin gelmesini sağlamaktadır. Çocuklarda ve yetişkinlerde kabızlık ve ishal döngüsünün sürekli görüldüğü bir çeşit hastalık olan irritabl barsak semptomlarının kontrolünde yarar sağlamaktadır.
2. Bağışıklık sistemini güçlendirir.
Çocukluk döneminde özellikle sık sık gribal enfeksiyonlara yakalanan çocukların günde bir bardak kefir içmesi önemlidir
3. Kan yağlarını azaltır
4. Kansere karşı koruyucudur.
5. Yapılan çalışmalarda düzenli olarak kefir tüketen emziren annelerin bebeklerinde, gaz şikâyeti önemli ölçüde azaldığını göstermiştir.
6. Kefir sinir yatıştırıcı ve depresyon azaltıcıdır.Kefirin depresyonu azaltıcı etkisi B grubu vitaminler, triptofan ve kalsiyum içeriğinin yüksek olmasından kaynaklanır.